Американська Chevron купить конкурента за $33 мільярди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська Chevron купить конкурента за $33 мільярди

Фондовий ринок
387
Американська нафтогазова компанія Chevron домовилася про купівлю свого конкурента Anadarko Petroleum Corporation за 33 мільярди доларів.
“Структура угоди передбачає розрахунок в акціях і грошових коштах – 75% в акціях і 25% в грошових коштах.
За умовами угоди, акціонери Anadarko отримають 0,3869 акції Chevron і 16,25 долара грошовими коштами за кожну свою акцію. Таким чином, Chevron оцінив вартість однієї акції Anadarko Petroleum в 65 доларів”, – йдеться в повідомленні. Зазначається, що операція була схвалена радами директорів обох компаній і ще повинна отримати схвалення акціонерів Anadarko і регулюючих органів, її завершення очікується в другому півріччі поточного року.
Chevron вважає, що об’єднання високоякісних активів Anadarko з портфелем компанії зміцнить провідні позиції в басейні Permian, а також розширить можливості Chevron в Мексиканській затоці і буде сприяти розвитку бізнесу СПГ компанії. Сhevron – друга за величиною нафтогазова компанія США. Корпорація працює більш ніж в 180 країнах. Американська Anadarko є однією з найбільших у світі незалежних компаній з розвідки та видобутку нафти і природного газу. Компанія заснована в 1959 році.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас