Автоюристи роз'яснили, коли штрафи поліції є незаконними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автоюристи роз'яснили, коли штрафи поліції є незаконними

Особисті фінанси
5128
Якщо поліція оштрафувала водія без присутності адвоката, якого він зажадав, то це є незаконною дією. Про це пише юридична компанія «Дорожній Адвокат».
Людина, яку хочуть притягнути до адміністративної відповідальності, має право на юридичну допомогу. Це стосується і водіїв.
Якщо водій вважає себе невинним, то він може вимагати адвоката. Тільки це клопотання потрібно подати відразу на місці ДТП і тільки в письмовій формі. Усну заяву про виклик адвоката поліція може проігнорувати.
Є ще один дуже важливий нюанс. Письмове клопотання про виклик і присутність адвоката потрібно подати до того моменту, коли поліцейський з вашими документами сяде в свій автомобіль. Тобто подавайте клопотання без зволікання. Після того як вам вручать постанову про штраф, таке клопотання буде вже неактуальним.
Поліцейський зобов’язаний надати вам можливість скористатися послугами адвоката. Але якщо водій не подав письмове клопотання, то це розцінюється як те, що йому юридична допомога не потрібна.
Пам’ятайте, що якщо поліцейський відмовив вам у адвокаті і виніс постанову про штраф, то тоді у вас є підстави опротестувати в суді це рішення.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас