Канадська авіакомпанія першою в світі переходить на електричні літаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадська авіакомпанія першою в світі переходить на електричні літаки

Енергетика
1392
Канадська авіакомпанія Harbour Air переводить весь свій флот, що складається з понад 40 гідролітаків (гідропланів), на електричну тягу.
Нині це найбільша авіакомпанія Північної Америки, що працює на гідропланах – щороку Harbour Air перевозить 500 тисяч пасажирів, здійснюючи щоденні регулярні рейси між Сіетлом, Ванкувером та іншими містами на узбережжі Британської Колумбії, а також на острів Ванкувер.
У рік здійснюється близько 30 тисяч комерційних рейсів.
Для переходу на електричні літаки компанія тісно співпрацюватиме з МagniX, яка розробила електродвигун потужністю 750 к.с. У поєднанні з акумуляторною батареєю цей двигун забезпечить літак достатньою кількістю електроенергії і потужності приблизно на годину польоту. Тривалість усіх маршрутів Harbour Air зазвичай не перевищує 30 хвилин, тому електрична технологія ідеально для них підходить.
Вартість переходу на електричну тягу така ж, як і установка турбінного двигуна, але останній суттєво дорожчий в обслуговуванні. Першим переобладнаним літаком буде DHC-2 de Havilland Beaver, комерційний літак на шість пасажирів, який використовується в маршрутній мережі Harbour Air.
Авіакомпанія спільно з MagniX планують провести перші льотні випробування повністю електричного літака в кінці 2019 року.
Зараз на авіацію припадає 12% всіх викидів вуглецю в США і 4,9% в світі. Модифікуючи існуючий флот, Harbour Air створить перший в світі повністю електричний комерційний парк гідролітаків. Авіакомпанія не покладатиметься на викопне паливо і не здійснюватиме викидів – це значний крок вперед в інноваціях і розвитку авіаційної галузі.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас