В Україні планують проектувати навскісні наземні переходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують проектувати навскісні наземні переходи

Казна та Політика
1295
В Україні планують облаштування безпечних пішохідних переходів на перехрестях. А саме, «косої зебри», яка розміщується не під прямим кутом до тротуару, як зазвичай, а навскіс.
Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.
“Сьогодні у Європі більшість пішохідних переходів – наземні, а не підземні як у нас. Попри на це, аварій там в рази менше. Все завдяки розумному проектуванню вулиць і доріг. Наприклад, влаштуванню на перехрестях наземних пішохідних переходів із “косою зеброю” – не під прямим кутом до тротуару, як зазвичай, а трохи навскіс”, – ідеться у повідомленні.
Який від цього ефект?
  • підвищується видимість людей на переході – ризик наїзду чи іншої аварії набагато менша;
  • підвищує увагу і самого пішохода, змушує його дивитися в бік автомобіля, що рухається.
За його словами, більшість ДТП в Україні за участю пішоходів відбувається саме на перехрестях. За статистикою МВС, у 2018 році на українських дорогах загинуло близько 3 тисяч людей, близько 30 тисяч – травмовані.
Найрозповсюдженіші причини аварій – порушення правил проїзду перехресть, недотримання безпечної дистанції, порушення правил маневрування, перевищення дозволеної швидкості та водіння напідпитку.
Для створення безпечних умов для перетину перехресть для пішоходів дуже важливо:
  • проектувати продумані переходи,
  • влаштовувати захисні стовпчики на краю тротуарів.
Практика навскісних пішохідних переходів сьогодні зустрічається у Бельгії, Німеччині, Франції, Нідерландах та інших країнах. За підрахунками експертів, тільки завдяки їх використанню ризик аварій на дорогах зменшується до 10%.
В Україні планують проектувати навскісні наземні переходи
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас