Yahoo заплатить 118 млн доларів за витік даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Yahoo заплатить 118 млн доларів за витік даних

Фондовий ринок
2303
Компанія Yahoo, яка входить до складу американського телекомунікаційного гіганта Verizon, погодилася виплатити майже 118 млн доларів як компенсацію за врегулювання колективного позову, пов’язаного з масштабними витоками даних.
Про це повідомило інформаційне агентство “Рейтер” з посиланням на угоду, яку Yahoo направила на затвердження у федеральний окружний суд в Сан-Хосе.
Yahoo погодилася заплатити 117,5 млн доларів, у тому числі 55 млн доларів як компенсацію витрат жертв хакерського злому. Ще 30 млн доларів підуть на оплату юридичних послуг. Угода охоплює до 194 млн користувачів в США і 896 млн в Ізраїлі.
Адвокат Джон Янчуніс (John Yanchunis), що представляє інтереси сторони обвинувачення, назвав 117,5 млн доларів “найбільшою серед публічно відомих виплат у справі про витік даних”.
В результаті серії кібератак хакери зламали сервіси Yahoo в період з 2013 по 2016 роки, отримавши доступ до 3 млрд облікових записів. Зловмисники могли дізнатися імена користувачів, а також адреси їх електронної пошти, паролі, телефонні номери.
Договір про досудове врегулювання повинен бути схвалений окружним суддею Люсі Кох (Lucy Koh), яка вже відкидала попередню спробу досудової домовленості через невигідність для постраждалих. Так, в кінці січня 2019 року Люсі Кох не затвердила угоду, за умовами якої Yahoo повинна була виплатити постраждалим 50 млн доларів і безкоштовно надавати послуги кредитного моніторингу (послуги включають контроль за кредитним рейтингом і запобігання крадіжкам персональних даних) протягом двох років.
За словами Кох, такі умови не є “принципово справедливими, адекватними і розумними”, оскільки угода не враховувала загальну вартість виплат і не вказувала, скільки жертв можуть розраховувати на компенсацію. Крім того, суддя стверджувала, що судові витрати для позивачів виявилися занадто високими.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас