Польща оцінила втрати через контракт з РФ щодо газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща оцінила втрати через контракт з РФ щодо газу

Енергетика
1245
Через залежність від монопольного постачальника газу, тобто Росії, Польща в 2001-2018 роках втратила від 50 до 100 млрд злотих (від 11,5 до 23 млрд євро).
Про це повідомив уповноважений представник уряду Польщі з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський, передає Польське радіо.
У виданні зазначили, що під час свого виступу на Національному енергетичному саміті в Гданську, Петро Наїмський уточнив, що Польща має такі енергоресурси: вугілля, невеликі запаси природного газу і можливості використовувати природні ресурси – вітер, сонце і воду. На його переконання, першочергове завдання Польщі – ефективне використання своїх ресурсів.
Петро Наїмський додав, що зараз йде розширення терміналу скрапленого газу в Свиноуйсьце, що реалізуються Baltic Pipe, і проект плавучого терміналу скрапленого природного газу, який буде побудований на Гданській судноверфі.
Він нагадав, що Baltic Pipe поєднує польську і датську газотранспортні системи, завдяки чому газ з норвезького шельфу буде направлятися в Польщу. Будівництво цієї підводної газомагістралі має розпочатися в 2020 році і вже з 1 жовтня 2022 року цей газопровід буде введений в дію.
Варто зазначити, що 31 грудня 2022 року спливає довгостроковий “Ямальський договір” на поставку газу в Польщу з Росії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас