Міненерговугілля стверджує, що багато приватних СЕС заробляють за рахунок інших споживачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля стверджує, що багато приватних СЕС заробляють за рахунок інших споживачів

Енергетика
1287
Міненерговугілля стверджує, що багато приватних СЕС заробляють за рахунок інших споживачів.
Про це йдеться на сайті міністерства.
“В Україні, на жаль, мають місце зловживання. Багато приватних СЕС встановлюють не для компенсації власного навантаження (оскільки воно наближене до нуля), а виключно для заробітку за рахунок інших споживачів. Такі, агреговані на приватних земельних ділянках СЕС в профіцитних енергорайонах призводять до погіршення нормативних показників якості електроенергії та безпеки постачання”, – йдеться в повідомленні.
Через неефективну систему підтримки відновлюваної енергетики домогосподарств насамперед постраждає споживач.
Зокрема, через зростання тарифу на електроенергію, погіршення якості постачання.
Як пояснили в міністерстві, споживач виробляє електроенергію, яка йому не потрібна. І за цю «непотрібну» електроенергію інші споживачі мають опосередковано сплачувати по 5,4 грн./кВтг. А якщо враховувати потребу в інвестиціях в мережеву інфраструктуру для забезпечення нормативних показників якості електроенергії – то значно більше.
Як вирішення цієї проблеми, в міністерстві бачать такий способ знизити такі зловживання та збитки інших споживачів – наблизити виробництва до вузлів навантаження. Встановлювати сонячні панелі на дахах або фасадах будівель, що є центрами споживання електроенергії в домогосподарствах.

Мої Finaнси:

Окупність СЕС
  • Термін окупності сонячної електростанції – величина приблизна. На генерацію електроенергії впливають фактори, які неможливо передбачити: кількість сонячних днів в році, відсоток втрат генерації від перегріву панелей, кількість спожитої електроенергії, забрудненість поверхні фотомодулів і форс-мажорні обставини, наприклад пошкодження ЛЕП.
  • Чим більша її потужність – тим нижча вартість будівництва 1 кВт і менший термін окупності.
  • Середня ціна СЕС потужністю в 5 кВт – $5500, а електростанція на 30 кВт аналогічній комплектації обійдеться в $24 500.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас