Назвали ризики економічного спаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Назвали ризики економічного спаду

Казна та Політика
723
Фінансові умови в глобальному масштабі стали жорсткішими за останні півроку, проте вони залишаються сприятливими в цілому і зараз відчувають позитивну динаміку.
Про це йдеться в Доповіді МВФ з питань глобальної фінансової стабільності, презентованій в середу у Вашингтоні.
“Глобальні фінансові умови посилилися з моменту випуску попередньої Доповіді МВФ (в жовтні 2018 року), але в цілому залишаються відносно сприятливими, особливо в Сполучених Штатах”, – зазначили у Фонді.
Водночас тенденція на фінансових ринках виглядає так: в IV кварталі минулого року ринки різко знизилися, після чого – на початку нинішнього – почали активно рости. Причиною підйому називається оптимізм щодо торгових переговорів США і Китаю, а також прийняття більш гнучкого підходу найбільшими центробанками до нормалізації грошово-кредитної політики.
“Така зміна в прогнозах щодо грошово-кредитної політики в бік більш м’якого курсу в країнах з розвиненою економікою сприяє підтримці позитивних настроїв учасників ринку”, – пояснили в МВФ.
Тим часом, ризики для фінансових ринків продовжують існувати, незважаючи на збереження м’яких фінансових умов.
“Фінансова уразливість нині є підвищеною в секторах суверенних структур, корпорацій і небанківських фінансових організацій в ряді системно значущих країн”, – йдеться в доповіді Фонду. Надалі допускається, що фактори уразливості сектора корпорацій можуть поглибити економічний спад.
Серед ризиків названі, в тому числі, проблеми в зоні Євро, фінансові дисбаланси Китаю, нестабільні інвестиції в країнах з ринком, що формується, падіння цін на житло, політичні ризики, такі як Брекзіт і торгові переговори.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас