МВФ оновив прогноз цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ оновив прогноз цін на нафту

Енергетика
1062
Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує середню ціну нафти марки Brent на рівні 59,2 долара за барель в 2019 році і 59 доларів в 2020 році.
Про це йдеться квітневому огляді МВФ “Перспективи світової економіки” (World Economic Outlook).
Згідно з прогнозом, ціни на нафту залишаться незмінними в реальному вираженні в середньостроковій перспективі.
Як наголошується огляді, з початку 2019 року на ціни впливає зниження пропозиції нафти. Зокрема, зниження видобутку в Канаді, скорочення поставок ОПЕК і країн, що не входять в ОПЕК, а також вимушені перебої у Венесуелі поступово сповільнюють зростання видобутку нафти.
“Хоча ризики збалансовані, істотна невизначеність навколо базових прогнозів цін на нафту залишається через високу політичну невизначеність”, – йдеться в прогнозі.
МВФ називає такі ризики зростання ціни, як геополітичні події на Близькому Сході, заворушення у Венесуелі, посилення позиції США щодо Ірану та Венесуели і більш повільне, ніж очікувалося, зростання виробництва в США.
Ризики зниження ціни включають прискорення зростання виробництва в США і незгоду між країнами ОПЕК і країнами, що не входять в ОПЕК.
Торгова напруженість та інші ризики для глобального зростання також можуть вплинути на глобальний попит і привести до зниження ціни, вважають в МВФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас