Пенсіонерам, які працюють, перерахували пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсіонерам, які працюють, перерахували пенсії

Казна та Політика
201701
З 1 квітня 2019 року автоматичний перерахунок пенсії провели 10 677 особам, 4448 особам збільшено загальний розмір пенсії. Середній розмір підвищення в результаті перерахунку складає 104,76 грн.
Про це повідомляє головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області.
Перерахунок пенсій з 1 квітня здійснено пенсіонерам, які:
  • продовжували працювати та мають не менш як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі. У такому разі перерахунок пенсії здійснено на умовах: з урахуван­ням набутого страхового стажу після призначення пенсії та заробітної плати, з якої призначено пенсію, або з урахуван­ням страхового стажу та зарплати, набутих після призначення пенсії;
  • продовжували працювати і ма­ють менш як 24 місяці стра­хового стажу та після призначення пенсії ми­нуло два роки з дня звернення за призначенням пенсії. У такому разі перерахунок пенсії здійснено з урахуванням набутого страхового ста­жу після призначення пенсії та заробітної плати, зякої призначено пенсію.
Якщо особа не набула права на проведення автоматичного перерахунку пенсії, відповідний перерахунок проводиться на підставі заяви пенсіонера:
  • В цьому разі перерахунок проводиться з першого числа місяця, в якому пенсіонер звернувся з заявою про перерахунок пенсії, якщо заяву подано до 15 числа включно, і з першого числа наступного місяця, якщо заяву подано після 15 числа.
  • В разі, якщо пенсіонер не звернеться з відповідною заявою, перерахунок пенсії буде проведено з 1 квітня наступного року в автоматизованому режимі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас