Кібершахраї вкрали у українських фермерів майже 200 тисяч євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кібершахраї вкрали у українських фермерів майже 200 тисяч євро

Аграрний ринок
866
Фермерське господарство перерахувало 186 тисяч євро за нетелей чеської компанії, але гроші дісталися кібершахраям.
Про це повідомила Всеукраїнська аграрна рада.
Шахраї перехопили паролі через український сервер, відправили фермерському господарству документ з іншим розрахунковим рахунком і забрали гроші.
“У нас був укладений договір з чеською компанією на поставку нетелей. Оплата здійснювалася двома частинами. Перша – після огляду худоби, друга – за два дні до відвантаження тварин. Після огляду ми переказали першу частину коштів, згідно з контрактом, все було добре”, – розповів фінансовий директор ТОВ “Кищенці” Іван Іжко.
За словами фінансиста, перед відправкою тварин вони з партнерами, як завжди, багато зідзвонювалися і списувалися по електронній пошті, вирішуючи поточні справи.
“І ось в один момент з електронної адреси наших партнерів прийшов лист, в якому вони просять переказати другу частину коштів на рахунок їхнього підприємства в іншому банку”, – пояснює фінансовий директор.
Сторони підписали додаткову угоду. Згідно з ним “Кищенці” 4 квітня перерахувало 186 тисяч євро на вказаний розрахунковий рахунок.
“На наступний день постачальник попросив надати йому підтвердження платежу, ми це зробили і ніяких зауважень не було. А вчора, 8 квітня, ввечері він подзвонив і сказав, що гроші так і не надійшли. Ми знову зв’язалися з банком, запросили інформацію про платіж і побачили, що в реквізитах було вказано не той розрахунковий рахунок, що в угоді. За деякими ознаками ми бачимо, що була третя особа, яка контролювала нашу з постачальником переписку”, – розповів Іжко.
Представники ТОВ “Кищенці” написали заяву в поліцію і кіберполіцію. Правоохоронні органи і підприємство працюють над поверненням коштів власникам.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас