Акції Intel впали в ціні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Intel впали в ціні

Фондовий ринок
567
Аналітик Wells Fargo Аарон Рейкерс знизив свій рейтинг за акціями Intel з показника «Outperform» до «Market Perform», посилаючись на завищену оцінку акцій компанії і дедалі більшу конкуренцію з боку AMD.
«Ми вважаємо, що акції Intel тепер відповідають більш збалансованому ризику до винагороди, – написав він. – Настрій інвесторів став більш стриманим на тлі позитивної динаміки і зростання акцій AMD”.
Після оголошення висновків аналітика акції Intel впали на 1,5% до $55,10.
В кінці минулого року AMD представила свій 7-нм серверний чіп наступного покоління під назвою Rome, який буде випущений в середині 2019 року.
Перші чіпи Intel, засновані на 10-нм технології, не будуть поставлятися аж до сезону відпусток 2019 (тобто листопада–грудня). Враховуючи, що більш тонкі технологічні процеси завжди дозволяли напівпровідниковим компаніям створювати більш швидкі і більш енергоефективні чіпи, то можна зрозуміти занепокоєння аналітиків щодо відставання Intel в цьому напрямку від свого конкурента.
Рейкерс прогнозує, що частка чіпів AMD на ринку серверів зросте до 20 % і більше в довгостроковій перспективі з 5 % в минулому році.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас