Кого активно шукають на ринку праці за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кого активно шукають на ринку праці за кордоном

Особисті фінанси
1894
В Україні роботу активно пропонують працівникам сфери гостинності, водіям, будівельникам.
Влітку зростає попит на офіціантів, покоївок, прибиральниць, барменів, поварів. Роботу пропонують не тільки в Україні, а й за кордоном. Українських працівників набирають у Болгарію, Іспанію, Португалію, Хорватію, Чорногорію.
Роботу активно пропонують фахівцям у транспортній галузі. Спеціалістів в Україні не вистачає, адже їх переманюють іноземні перевізники. Наприклад, колишнім таксистам чи водіям маршруток пропонують стати далекобійниками. Це вважається більш престижно і краще оплачується.
Не вистачає водіїв навантажувачів. Для них відкрито близько 300 вакансій. Зарплату пропонують від 8 до 16 тис. грн. Окремі підприємства готові платити 20-25 тис. грн. У середньому такі кадри не затримуються в одній компанії довше 6-12 місяців. Як тільки набираються досвіду, їдуть у Польщу, Чехію, Німеччину.
Шукають будівельників, токарів, слюсарів, кранівників, плиточників, зварювальників. В Україні спеціалістам пропонують від 15 до 20 тис. грн. У Польщі, Чехії, Литві, Ізраїлі – $1,5-2 тис. Це близько 50 тис. грн.
“Сезонні роботи – це агро-сектор і сфера гостинності. Часто шукають офіціантів, покоївок, кухарів, барменів. Взимку одні регіони, влітку – інші. Цілий рік шукають будівельників, працівників в теплиці, на конвеєрах, складальників врожаю. Українські компанії, які розуміють, що українці можуть поїхати працювати за кордон, піднімають зарплати, переглядають мотивацію, виплачують премії”, – говорить експерт ринку праці Тетяна Пашкіна.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас