В Антарктиці встановили першу сонячну станцію (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Антарктиці встановили першу сонячну станцію (фото)

Енергетика
734
В Антарктиці з’явилася перша сонячна електростанція потужністю 30 кВт.
СЕС, яка складається з 105 сонячних батарей німецького виробника Aleo Solar GmbH, встановили на австралійській станції “Кейсі”.
Три Інвертори Fronius перетворюють постійний струм (DC) в змінний струм 240 В (AC).
За прогнозами, виробленої електроенергії вистачатиме, аби покривати близько 10% енергопотреб антарктичної станції протягом року.
За словами директора Австралійського антарктичного відділу у Департаменті навколишнього середовища та енергетики Кіма Еллісона, сонячна електростанція сприяє зменшенню залежності антарктичній станції від дизельних генераторів, дозволить зменшити витрати на паливо і викиди шкідливих речовин.
Аби встановити сонячні панелі під потрібним кутом, знадобилося два місяці.
“Команда з шести осіб боролася зі складними умовами під час монтажу, – розповідає начальник відділу інженерних послуг Кейсі Дорін Маккарді. – Поряд з хуртовинами, температура повітря досягала мінус семи градусів за Цельсієм, через холод нам довелося використовувати грілки для рук, щоб встановити маленькі і незручні кронштейни і гвинти”.
Планується підключити панелі до системи зберігання акумуляторів і з’ясувати, чи можна використовувати сонячну енергію на інших антарктичних станціях Австралії. “Як тільки сонячна система запрацює, ми зможемо проаналізувати її роботу як частину енергосистеми станції, – сказав Кім Еллісон, – Ми зможемо подивитися, як зробити технологію більш корисною у майбутньому”.
В Антарктиці встановили першу сонячну станцію (фото)
В Антарктиці встановили першу сонячну станцію (фото)
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас