Вийшла Android Q beta 2 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вийшла Android Q beta 2

Технології&Авто
1550
Google представила другу бета-версію ОС Android Q.
У першій бета-версії Android Q свайп зліва направо відкривав нове меню повідомлень.
У поточному оновленні додалися можливості налаштування скеровування свайпів для дій «відхилити повідомлення» і «відкрити меню повідомлень». Поки що можна лише вибрати скерування. «Змахнути» повідомлення в будь-який бік і тим самим відхилити його не вдасться.
Ця функція дозволяє стороннім вікнам з’являтися поверх активного. При серфінгу в інтернеті можна відповісти на повідомлення в месенджері, не перемикаючись на нього примусово. Ця функція працює і на робочому столі. Користувачеві потрібно робити менше перемикань.
Поки що можливість відключена за замовчуванням і тестується. Але її можна активувати через консоль налагодження Android Debug Bridge (ADB).
З’явилася нативна підтримка «перемотування» відкритих вікон і додатків. При натисканні на кнопку-таблетку тепер додатки не перемикаються. При швидкому прокручуванні по цій зоні можна переміститися вперед або назад, щоб вибрати потрібну програму.
Ця функція тестується і не завжди працює коректно. Залишається сподіватися, що в релізі це поправлять.
Тепер потрібний профіль відображається в правому верхньому куті рядка пошуку. Це схоже на зміну облікових записів в Gmail. При тапі по іконці відкривається вікно з параметрами облікового запису.
У розділі «Про телефон» було додано ярлик для налаштувань Google Pay, що дозволяє налаштувати систему оплати за допомогою одного смартфона.
У статус-барі з’явилося управління відтворенням мультимедіа. Вбудований плеєр підтримує аудіо- і відеофайли, а також стрімінгові сервіси Spotify і YouTube. Там же є іконки бездротових інтерфейсів і виведення звуку на зовнішні колонки, в тому числі «розумні».
Було оновлено інтерфейс регулятора гучності. Тепер з його допомогою можна налаштовувати джерела звуку – мультимедійні дані, телефон, динамік для розмови, рингтон, будильник.
Для цієї категорії з’явилася емуляція двох дисплеїв. Ця функція поки що призначена для розробників додатків. Вона працює з віртуальними дисплеями діагоналлю 7,3 дюйма в розкритому стані і 4,6 дюйма в складеному, або 8 і 6,6 дюйма відповідно. Вона доступна в Android Studio 3.5.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас