BMW і Microsoft запускають відкриту платформу для впровадження інновацій у виробництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW і Microsoft запускають відкриту платформу для впровадження інновацій у виробництво

Фондовий ринок
281
У Ганновері на промисловій виставці Hannover Messe 2019 компанія BMW оголосила про початок співпраці з Microsoft зі створення відкритої платформи, чиїм завданням буде допомога у впровадженні інноваційних технологій у виробництво, таких як автоматизація із застосуванням робототехніки, машинне навчання, Інтернет речей, хмарні обчислення.
«Microsoft об’єднає зусилля з BMW Group для підвищення ефективності автоматизованого виробництва в усій галузі», – сказав Скотт Гатрі, виконавчий віце-президент підрозділу хмарної і комерційної розробки в Microsoft. «Наша прихильність відкритому співтовариству створить нові можливості для співпраці в рамках всього виробничо-збутового ланцюга».
Ініціатива двох корпорацій, що отримала назву «Відкрита Виробнича Платформа» (англ. The Open Manufacturing Platform – OMP), ґрунтується на концепції Industry 4.0, яку також співвідносять з прогнозованою четвертою промисловою революцією. Industry 4.0 ґрунтується на тотальній автоматизації та ефективному обміні даними всіх елементів виробництва в рамках спільної інформаційної системи підприємства або компанії.
Основним завданням для OMP є спрощення впровадження нових технологій для компаній-виробників зі складними і масштабними техпроцесами, завдяки обміну досвідом і застосуванню готових рішень від BMW і Microsoft, а в подальшому й інших членів співтовариства. В рамках нової платформи буде розглянуто вирішення типових виробничих проблем, таких як взаємодія робототехніки і системна інтеграція нового обладнання.
Платформа буде побудована на базі хмарної технології Microsoft Azure для Інтернету речей, але при цьому складатиметься з компонентів з відкритим вихідним кодом, заснованих на відкритих промислових стандартах. Вона також надасть всім членам співтовариства інструменти для різної аналітики і машинного навчання, спрощуючи ці завдання і підвищуючи їх загальну доступність.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас