UniCredit хоче придбати значну частку в Commerzbank - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UniCredit хоче придбати значну частку в Commerzbank - FT

Фондовий ринок
351
Італійський банк UniCredit хоче купити частку в німецькому банку Commerzbank в разі провалу переговорів про злиття останнього з Deutsche Bank.
Про це повідомляє Financial Times з посиланням на джерела.
UniCredit готовий витратити кілька мільярдів євро на купівлю значної частки в Commerzbank і об’єднати її зі своїм німецьким банком HypoVereinsbank. Офіс об’єднаного банку перебуватиме в Німеччині.
За інформацією газети, італійський банк навряд чи оголосить про намір придбати акції Commerzbank, поки той продовжує переговори з Deutsche Bank, але може піти на такий крок, якщо сторонам не вдасться домовитися про злиття. В UniCredit відмовилися від коментарів.
FT пише, що UniCredit вже цікавився купівлею акцій Commerzbank кілька років тому і в 2017 році звертався з цього питання до німецьких чиновників. Тоді угода не відбулася через опозицію в Німеччині до транскордонних банківських операцій, а також через реструктуризацію, яку проводив UniCredit.

Довідка Finance.ua:

  • 17 березня Deutsche Bank і Commerzbank офіційно підтвердили, що ведуть переговори про злиття. У разі успішності переговорів об’єднаний банк стане третім за величиною в Європі після HSBC, BNP Paribas, з активами приблизно 1,8 трлн євро і ринковою вартістю близько 25 млрд євро.
  • Зараз в Deutsche Bank і Commerzbank працюють близько 140 тисяч осіб.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас