"Київстар" думає над впровадженням 5G в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київстар" думає над впровадженням 5G в Україні

Фондовий ринок
2664
Телекомунікаційний оператор компанія “Київстар” (Київ) вважає, що в разі запровадження в Україні мереж 5G вони будуть затребувані у бізнес-клієнтів, після того, як пройшла друга річниця проведення другого аукціону з ліцензіями 4G в Україні.
Про це повідомив президент “Київстару” Олександр Комаров в інтерв’ю Українським Новинам.
“В Україні, на мій погляд, мережі 5G на початковому етапі свого розвитку будуть дуже вузькоспеціалізованими, спрямованими на потреби бізнес-клієнтів”, – сказав він.
Комаров вважає, що мережі 5G знайдуть масове застосування на ринку інтернету речей (IoT), рішень для хмарної інфраструктури, доповненої реальності, а також всіх речей з приставкою “smart” (смарт-таксі, смарт-стадіони).
На думку президента компанії, найбільш оптимально вводити 5G на діапазонах 700 МГц (Band 28) і 3,4 – 3,8 ГГц (Band 42-43).
Відзначається, що для операторів технологія зв’язку 5G дає можливість ефективніше використовувати існуючий радіо спектр, підключати більше мобільних девайсів на виділеній смузі частот.
При цьому він зазначив, що в Україні поки не вистачає платоспроможного попиту на цю технологію.
Так, за словами Комарова, вартість послуг мобільного зв’язку в Україні є однією з найнижчих, наприклад, в мережі “Київстар” середній чек клієнта становить 58 гривень.
До того ж частину поточних застосувань 5G можна реалізувати на мережах 4G, де достатньо швидкості для цього і є великий потенціал її нарощування.
Водночас він заявив, що всі основні вендори в світі вже випускають обладнання для мереж 5G, оскільки для них це поява нових ринків збуту, нових можливостей і прибутків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас