Супрун розповіла, яку роль відіграє бізнес в медицині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Супрун розповіла, яку роль відіграє бізнес в медицині

Казна та Політика
1165
Приватний бізнес зможе профінансувати розвиток системи охорони здоров’я.
Про це написала в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook.
“За радянським світоглядом, бізнес – це страшно. Це ворог всього громадського, який займається тільки власними доходами та експлуатацією людей. Звичайно ж, весь розвинений світ працює за зовсім іншими правилами. Тому він власне і розвинений”, – пише в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун в Facebook.
Додає, що державно-приватне партнерство у медицині допомагає залучати кошти на будівництво лікарень, їх технічне переоснащення, надання діагностичних або таких послуг, як прибирання, харчування або паркування.
“З розвитком системи охорони здоров’я ми поступово позбудемося підозри щодо бізнесу. Це ще один вимір культурної війни: повернення до розуміння, що бізнес та підприємництво – це добре і здорово, а не злочинно”, – каже Супрун.
Також зазначає, що затятими противниками розвитку даного напрямку є ті люди, які десятиліттями наживалися на старій системі. Вони тепер декларують сотні тисяч доларів готівкою, отримуючи скромні зарплати головних лікарів або народних депутатів. Останнім часом все активніше поширюється брехня, що всі лікарні стануть приватними, і тоді доступ до лікування будуть мати тільки багаті. Однак такий міф розповсюджують ті, хто бояться втратити свої феодальні володіння.
“Державно-приватне партнерство може стати потужним інструментом оновлення медицини в Україні, об’єднавши можливості держави з інвестиційними ресурсами приватного сектора”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас