У NASA створюють крило нового покоління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У NASA створюють крило нового покоління

Технології&Авто
913
Гнучке крило, здатне змінювати форму, зібрано з сотень крихітних однакових елементів. Така конструкція вирішує більшість проблем сучасної авіації: її простіше збирати, а літаки з таким крилом стануть більш економними і керованими.
Для кожної фази польоту характерний власний набір оптимальних параметрів крила, і традиційне крило є компромісним рішенням, що не підходить оптимально для жодної з фаз. Крило, здатне постійно змінювати форму, набагато краще відповідало б вимогам кожного етапу польоту. І тепер воно створене фахівцями з MIT і NASA. Замість окремих рухомих поверхонь на кшталт елеронів, що керують креном літака, і закрилків для контролю підйомної сили, нова система дозволяє деформувати все крило або його частини.
Саме крило складається з суміші жорстких і гнучких деталей. Крихітні складальні вузли, з’єднані в відкриту і легку каркасну структуру, покриті тонким шаром такого ж полімерного матеріалу, з якого складаються самі, пише MIT News. Крило обіцяє вигоди не тільки з точки зору аеродинаміки.
Воно набагато легше, а тому і більш економне, ніж традиційні моделі, виконані з металів або сплавів. Трикутні вузли, що нагадують конструкції з сірників, утворюють механічний метаматеріал, що поєднує структурну жорсткість резиноподібного полімеру з вкрай низькою вагою і дивно низькою щільністю аерогелю.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас