Tesla може передати усю інформацію про власника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla може передати усю інформацію про власника

Технології&Авто
448
Група “білих хакерів” здобула інформацію з Tesla Model 3, яка потрапила в аварію.
Зловмисники отримали усі дані про попереднього власника автомобіля. Як виявилося, він належив будівельній компанії. Електрокаром користувалися кілька співробітників. Це повідомляла синхронізація принаймні з 17 різними пристроями, які передали автомобілю 11 списків з телефонними номерами, адреси електронної пошти, записи календаря та 73 останні маршрути, які проклала навігаційна система, повідомляє CNBC.
Комп’ютери електромобілів Tesla зберігають величезну кількість інформації, у тому числі і про свого власника. Там знаходяться відомості про місцезнаходження, навігаційні дані, відео з камер, дані з мобільних пристроїв.
Усю інформацію зберігають у незашифрованому вигляді. Тому зловмисники можуть отримати усі необхідні дані навіть з мобільних пристроїв, які підключалися до неї.
Федеральна торгова комісія США наголошує водіям орендованих автомобілів про заходи безпеки. Вона закликає видаляти усю інформацію перед тим, як продавати автомобіль чи здавати його назад.
У разі, якщо власнику необхідна інформація для страховика або судового позову, тоді Tesla може завантажити програмне забезпечення і отримати “обмежену інформацію”. Однак будь-який утилізований електрокар цієї марки може зберігати незашифровані дані.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас