У Шанхаї з'явився район з доступом до 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Шанхаї з'явився район з доступом до 5G

Технології&Авто
146
Вибір компаній Huawei і China Mobile, що відповідають за технічний бік проекту, припав на район Хункоу. Китай всерйоз має намір випередити США та інші країни за темпами впровадження мобільного зв’язку 5G.
У Шанхаї доступ до швидкого зв’язку п’ятого покоління з’явився в цілому районі — без винятків. Це перший подібний випадок в світі. Під час офіційної церемонії запуску віце-мер Шанхая Ву Цин використав 5G, щоб зробити відеодзвінок зі складаного телефону Mate X.
Читайте також: В Австрії запустили 5G
Головну роль у створенні місцевої мережі 5G зіграли компанії Huawei і China Mobile. Підготовка обладнання зайняла останні три місяці, повідомляє сайт Gadgets Now. За цей час в районі Хункоу були розгорнуті базові станції 5G для забезпечення повного охоплення. До кінця року по всьому Шанхаю буде встановлено ще 10 000 таких станцій, а до 2021 року їх кількість перевищить 30 000.
Шанхай був обраний невипадково: це одне з найбільш розвинених міст країни з потужною інфраструктурою і економікою.
Станції зв’язку нового покоління з’являються і в інших частинах країни, включаючи Тибет. Експерти впевнені, що мережа 5G, яка щонайменше в 10 разів швидша за 4G, підштовхне розвиток інтернету речей, підключених автомобілів і сучасних технологій охорони здоров’я.
Мережа 5G з’являється і в деяких американських містах – наприклад, Чикаго і Міннеаполісі. Тут послуги зв’язку нового покоління надає компанія Verizon. Вартість місячного доступу до 5G складе $10.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас