Марк Цукерберг виступив з ідеями щодо глобального регулювання інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Марк Цукерберг виступив з ідеями щодо глобального регулювання інтернету

Технології&Авто
683
Марк Цукерберг, засновник найпопулярнішої в світі соціальної мережі Facebook, запропонував чотири ідеї щодо глобального регулювання інтернету в чотирьох сферах: шкідливий контент, чесні вибори, конфіденційність даних і можливість їх перенесення. Він вважає, що активну роль в цьому мають відігравати уряди і регулюючі органи.
Для початку Цукерберг пропонує виробити базові норми і стандарти, а також встановити фільтрацію, щоб мінімізувати кількість «шкідливого контенту». На його думку, відповідальність за їх дотримання повинні нести інтернет-компанії. Facebook працює з урядами країн над забезпеченням ефективності систем аналізу контенту і планує створити незалежний орган, щоб люди могли оскаржити рішення соцмережі.
Цукерберг наголосив на необхідності захисту виборчого процесу і чесності матеріалів, які публікуються до виборів. Facebook вніс значні зміни в правила публікації політичної реклами, згідно з якими такі рекламодавці в багатьох країнах мусять підтвердити свою особу. Однак визначити, що реклама є політичною, іноді дуже складно, тому, на думку глави Facebook, відповідні зміни повинні бути внесені і в законодавство.
Третім важливим напрямком Марк Цукерберг вважає конфіденційність даних і їх захист. Це питання потребує узгодження на глобальному рівні і має спиратися на заходи захисту, що надаються GDPR. Врешті, нові правила повинні гарантувати можливість перенесення персональних даних, в зв’язку з чим Facebook підтримує стандартний формат передачі даних і проект передачі даних з відкритим вихідним кодом.
Підсумовуючи своє звернення до громадськості, Цукерберг заявив, що Facebook несе відповідальність за вирішення цих проблем і він готовий обговорювати їх з законодавцями по всьому світу.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас