З 1 квітня дію Договору про дружбу з РФ припинено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 квітня дію Договору про дружбу з РФ припинено

Казна та Політика
918
Відповідно до Закону про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, з 1 квітня 2019 року зазначений документ втрачає силу.
Договір про дружбу України з Росією був підписаний в 1997 році президентом України Леонідом Кучмою і президентом Росії Борисом Єльциним. Сторони зобов’язалися поважати територіальну цілісність і підтвердили непорушність існуючих між ними на момент підписання договору кордонів. Договір був укладений на термін десять років, і в 2008 році його дію було автоматично продовжено.
З огляду на збройну агресію Російської Федерації проти України, яка є порушником цього договору, в грудні 2018 року було прийнято закон, який припиняє його дію.
Припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією звільняє Україну від будь-якого зобов’язання щодо його виконання і не впливає на права, зобов’язання або правове становище України, що виникли в результаті виконання зазначеного Договору до припинення його дії, відповідно до статті 70 Віденської конвенції про право міжнародних договорів.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас