Угорщина домовилася про постачання газу з Азербайджану в обхід України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина домовилася про постачання газу з Азербайджану в обхід України

Енергетика
708
Угорщина та Азербайджан домовилися про створення енергетичної робочої групи для підготовки до транспортування азербайджанського газу в обхід України з 2021 року.
Відповідну угоду підписали міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сійярто та його азербайджанський колега Парвіз Шахбазов, передає прес-служба уряду Угорщини.
За словами Сійярто, Угорщина зацікавлена ​​в тому, щоб долучитися до збільшеного видобування природного газу в Азербайджані і постачати його в Європу.
“Це надзвичайно важливо для Угорщини, тому що диверсифікація маршрутів постачання газу на порядку денному вже тривалий час, але з різних геологічних і регіональних причин цього не могло бути реалізовано”, – зазначив він.
Сійярто також зауважив, що “конфлікт між Росією та Україною має надзвичайно серйозний вплив на Центральноєвропейський регіон, оскільки угода, яка забезпечила б постійне постачання природного газу в Центральну Європу з Росії через Україну з початку наступного року, ще не укладена”.
“Це є особливо серйозним викликом для Угорщини з огляду на те, що більше половини імпорту російського газу до Угорщини надходить через Україну”, – підкреслив угорський міністр.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас