Окружний суд завершив розгляд по суті позову Коломойського про націоналізацію ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Окружний суд завершив розгляд по суті позову Коломойського про націоналізацію ПриватБанку

Фондовий ринок
1260
Окружний адміністративний суд Києва завершив розгляд справи по суті за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Кабінету Міністрів і Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про націоналізацію ПриватБанку.
Про це повідомляється на порталі Судова влада України.
“Наразі у судовому засіданні оголошено перерву та надано час сторонам для підготовки до судових дебатів. Наступне засідання відбудеться 2 квітня. Як відомо, після судових дебатів суд виходить до нарадчої для ухвалення рішення у справі” – йдеться в повідомленні.
Позивач просить суд визнати протиправними та скасувати рішення правління НБУ про віднесення ПриватБанку до категорії неплатоспроможних, рішення про затвердження пропозиції Нацбанку про участь держави у виведенні неплатоспроможного банку з ринку, а також рішення ФГВФО про запровадження тимчасової адміністрації у банку.
18 грудня 2016 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення про входження держави в капітал Приватбанку.
Згідно з цим рішенням, держава в особі Міністерства фінансів стала власником 100% акцій, а Приватбанк був докапіталізуваний на суму 116,8 млрд грн.
3 липня 2017 року Міністерство фінансів України вирішило докапіталізувати Приватбанк ще на 38,6 млрд грн. Перший транш у 22,5 млрд грн було надано банку в липні 2017 року, другий на 16 млрд грн – в грудні.
Результати незалежного розслідування компанії Kroll свідчать, що Приватбанк був об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій щонайменше протягом 10 років до націоналізації, що завдало збитків банку мінімум на $5,5 млрд.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас