Рада фінстабільності сказала, що впливає на курс зараз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада фінстабільності сказала, що впливає на курс зараз

Валюта
1915
Рада з фінансової стабільності констатувала, що з кінця 2018 року окремі ризики для стабільності фінансової системи України знизилися.
“Надходження експортної виручки і збільшення портфельних інвестицій нерезидентів в ОВДП сприяють помірному зміцненню гривні. Банківська система також демонструє стабільну і прибуткову діяльність», – йдеться в повідомленні.
Разом з тим, учасники відзначили, що в 2019 році зростання економіки сповільниться через послаблення зовнішнього попиту і необхідність дотримуватися жорсткої монетарної та фіскальної політики, завдяки чому триватиме зниження інфляції. Серед ключових ризиків – більш стрімке уповільнення світового економічного зростання і темпів зростання країн – торгових партнерів України, а також можлива несприятлива динаміка на товарних ринках.
Рада фінансової стабільності обговорила питання зниження обсягу непрацюючих кредитів у банківському секторі, а також відзначила роботу протягом минулого року Ощадбанку, Укрексімбанку та Укргазбанку, спрямовану на скорочення обсягів проблемної заборгованості. Темпи скорочення такої заборгованості в останньому найбільші. Ця робота здійснювалася в тому числі з урахуванням оприлюднених в кінці 2018 року рекомендацій для держбанків по роботі з NPL. Учасники ради наголосили, що проблема NPL на балансах держбанків повинна бути остаточно вирішена протягом 2019 року.
Також піж час ради обговорили питання реструктуризації заборгованості Фонду гарантування вкладів фізичних осіб перед Міністерством фінансів. Учасники підтримали думку, що вирішення проблеми надмірного боргового навантаження на Фонд має бути комплексним і вимагає окремої законодавчої ініціативи.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас