Коли чекати появи 6G: прогнози компанії Huawei — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли чекати появи 6G: прогнози компанії Huawei

Технології&Авто
938
Лише нещодавно великі провайдери стільникового зв’язку оголосили про запуск 5G, однак представники Huawei вже дивляться в майбутнє і завели мову за наступне покоління мобільного зв’язку. Президент напряму 5G компанії Huawei Ян Чаобінь окреслив терміни початку впровадження технологій мобільного зв’язку шостого покоління (6G).
Як повідомляє Gizchina, наразі світова галузь знаходиться на початковому етапі комерційного розгортання мереж 5G. Теоретично пропускна здатність таких сервісів буде досягати 20 Гбіт / с, але спочатку швидкості передачі даних будуть менші.
Одним з лідерів сегмента 5G є Huawei. Компанія активно впроваджує відповідні технології, а також пропонує 5G-орієнтовані транспортні рішення, що допомагають операторам активізувати розвиток 5G.
У той же час початок комерційного впровадження мереж 5G призведе до активізації робіт над технологіями стільникового зв’язку шостого покоління. Зрозуміло, інтенсивні дослідження в даній галузі буде вести і Huawei.
Як заявив пан Чаобінь, епоха 6G наступить не раніше 2030 року. Найімовірніше, такі мережі забезпечать пропускну здатність на рівні кількох сотень Гігабіт на секунду. Втім, говорити про характеристики 6G поки рано.
Тим часом, за прогнозами асоціації GSM, до 2025 року по всьому світу налічуватиметься 1,3 мільярда користувачів технології 5G і 1,36 мільярда мобільних пристроїв з підтримкою 5G. На той час глобальне покриття мереж п’ятого покоління досягне 40%.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас