Китай дасть Україні майже 30 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай дасть Україні майже 30 мільйонів доларів

Казна та Політика
558
Україна отримає від Китаю 200 млн юанів (29,7 млн доларів) безкоштовної допомоги.
Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.
Виділення фінансової допомоги передбачається угодою про техніко-економічне співробітництво з китайським урядом, яку схвалив Кабмін 27 березня.
Згідно з повідомленням, кошти будуть направлені на реалізацію проектів з надання Державній службі з надзвичайних ситуацій спеціальних аварійно-рятувальних машин і обладнання.
Крім того, гроші підуть на обладнання Міністерству економічного розвитку і торгівлі для синхронного перекладу і конференц-системи, а також інші проекти, які погодили уряди України і Китаю.
Нагадаємо, в листопаді 2018 року Україна запропонувала Китаю почати консультації про створення зони вільної торгівлі. Пропозицію озвучив перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів на зустрічі в Пекіні з віце-прем’єром Держради Китаю Лю Хе.
Раніше повідомлялося, що Китай посів друге місце у списку країн, які найбільше купили української аграрної продукції в 2018 році. За даними Ради з експорту продовольства, Китай купив кукурудзи на 489 млн доларів, соняшникової олії – на 334 млн доларів, молочної сироватки – на 11,3 млн доларів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас