Фінкомпаніям дозволили встановлювати свій валютний курс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінкомпаніям дозволили встановлювати свій валютний курс

Фондовий ринок
638
Національний банк дозволив небанківським фінансовим установам встановлювати власний курс для перерахунку в гривні переказів фізосіб, які надійшли в іноземній валюті, якщо одержувач бажає отримати кошти в гривні.
Раніше небанківська фінансова установа мала використовувати для цього курс банку, в якому вона обслуговувалася.
Також в рамках валютної лібералізації регулятор дозволив юрособам-нерезидентам конвертувати всі гривневі кошти на ЛОРО-рахунках в валюту протягом дня. До цього вони могли купувати валюту тільки в межах залишку в гривні на початок операційного дня.
«Це зрівнює юросіб-нерезидентів в можливостях з резидентами, для яких з 7 лютого вже було скасовано вимогу щодо попереднього резервування гривні для купівлі валюти (режим Т+1)», – зазначили в НБУ.
Крім цього, уточнено норму про накопичення юрособами-резидентами валюти для погашення боргових зобов’язань перед нерезидентом за кредитним договором. Так, визначено, що «чергова дата платежу» – це найближча дата, визначена умовами договору для своєчасного здійснення платежу з урахуванням його призначення (окремо за основною сумою, відсотками, комісіями, зборами тощо).
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас