Бренд автомобілів Smart на 50% перейде китайцям - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бренд автомобілів Smart на 50% перейде китайцям - ЗМІ

Фондовий ринок
324
Німецький автомобільний концерн Daimler, який виробляє Mercedes-Benz, близький до угоди про продаж 50% частки в підрозділі Smart. Покупцем має стати китайська компанія Geely, повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела.
За інформацією видання, угоду буде підтверджено до початку автосалону в Шанхаї, який пройде 16-25 квітня. Сума операції поки невідома.
Передбачається, що продаж частки в збитковому підрозділі Smart поліпшить фінансовий показник Daimler, адже за рік Smart продає тільки 13 тисяч авто, тоді як Damler – 2,25 млн, зазначає видання.
У 2018 року Geely і Daimler підписали угоду про створення спільного підприємства, яке буде пропонувати в Китаї послуги таксі та каршерінгу.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що BMW і Daimler домовилися про розробку безпілотного управління. Для реалізації проекту автогіганти створять спільне підприємство.
В цілому об’єднання автовиробників для вирішення конкретних завдань стають все більш популярними. Так, нещодавно Mercedes і Tesla заявили про спільний проект. Компанії будуть розробляти фургон на електричній тязі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас