Китай припиняє субсидування виробництва електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай припиняє субсидування виробництва електромобілів

Світ
7706
Уряд КНР оголосив про істотне скорочення субсидій виробникам електромобілів (EV). Влада Китаю планує згорнути цю програму після 2020 р.
Про це повідомляє ТАСС з посиланням на газету South China Morning Post.
За даними видання, з 25 червня субсидії на випуск EV з дальністю пробігу від 300 до 400 км на одній зарядці будуть знижені до 60% — до 18 тис. юанів ($2676) за транспортний засіб. Скорочення для машин з дальністю ходу від 400 км і вище складе 50%. Субсидії на електромобілі з запасом ходу менше 250 км (раніше було 150 км) будуть повністю припинені.
Незважаючи на те, що фінансова підтримка з боку держави сприяла швидкому зростанню китайської автомобільної промисловості, є побоювання, що автовиробники стали надмірно покладатися на неї, використовуючи гроші на розроблення нових технологій та вдосконалення автомобілів.
Крім того, міністерство фінансів закликало місцеві органи влади Китаю скасувати субсидії на купівлю електромобілів, включаючи автобуси і вантажівки, після тримісячного пільгового періоду, що розпочався 26 березня.
Як відзначають галузеві експерти, нинішні заходи уряду виявилися більш значними, ніж очікував ринок.
«Зниження субсидій спричинить подорожчання EV для покупців, що позначиться на продажах в найближчі місяці», — заявив співробітник компанії Yiyou Auto Service Тянь Маовей (Шанхай).
За матеріалами: enkorr
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас