Європарламент посилив норми викидів вуглекислого газу новими автомобілями в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент посилив норми викидів вуглекислого газу новими автомобілями в Європі

Світ
457
У Європарламенті в середу, 27 березня, прийняли нові норми викидів вуглекислого газу новими автомобілями в Європі. Вони значно жорсткіші за існуючі нині.
Згідно з новими правилами, з 2030 року викид CO2 у нових легкових машин повинен знизитися на 37,5 відсотка в порівнянні з рівнем 2021 року. Викиди двоокису вуглецю у легких вантажних автомобілів до цього ж терміну повинні бути знижені на 31 відсоток.
Проміжною метою для обох груп транспортних засобів виступає скорочення викидів на 15 відсотків до 2025 року. Норми є середнім показником викидів всіх проданих нових моделей одного автовиробника.
До такого компромісного рішення в грудні 2018 року прийшли представники Єврокомісії, Європарламенту, а також країн – учасниць ЄС. Слідом за Європарламентом ці правила повинна схвалити ще Європейська Рада. Встановлена межа є компромісом. Країни Євросоюзу закликали скоротити викиди вуглекислого газу на 35 відсотків, а Європарламент виступав за їх 40-процентне зниження.
При цьому багатьом автовиробникам важко виконати навіть нинішні норми (в середньому до 95 грамів на кілометр до 2021 року) без різкого збільшення продажів машин з електродвигунами і гібридними двигунами. У 2018 році середній показник викиду одного нового автомобіля в ЄС склав 118,5 грамів на кілометр шляху.
Голова Об’єднання німецької автомобільної промисловості (VDA) Бернхард Маттес (Bernhard Mattes) ще в грудні минулого року висловив сумнів у здійсненності нових правил. За його словами, для цього 40 відсотків усіх продаваних у Європі машин повинні бути електромобілями. У свою чергу, для цього по всій Європі повинна бути густа мережа зарядних станцій для електромобілів і потужні електромережі, здатні забезпечувати одночасну зарядку мільйонів машин “зеленою” енергією.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас