У Нацбанку оцінили вплив виборів на банківську систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку оцінили вплив виборів на банківську систему

Казна та Політика
812
Національний банк України заявив про відсутність негативної реакції на майбутні вибори в банківській системі, констатуючи продовження припливу депозитів і сприятливу ситуацію на валютному ринку.
“Згідно з даними оперативної статистики, Національний банк не зафіксував відтік вкладів у банківській системі у березні. Загальний обсяг депозитного портфеля платоспроможних банків не знизився ані з початку 2019 року, ані з початку березня зокрема”, – йдеться в коментарі НБУ за запитом УНІАН.
У НБУ відзначили, що депозитний портфель фізичних осіб продовжує демонструвати високі темпи зростання за рахунок вкладів громадян в національній валюті.
Також стабільно високою залишається ліквідність банківської системи – обсяг коштів банків на кореспондентських рахунках та вкладень в депозитні сертифікати Національного банку перевищує 100 мільярдів гривень станом на 27 березня.
“Попри деяке збільшення попиту населення на валюту в березні, загальна ситуація на валютному ринку залишається сприятливою. Обсяги продажу валюти населенням з початку року перевищують обсяги купівлі. Водночас, чиста купівля валюти Національним банком з початку року станом на 27 березня становить 625 мільйонів доларів США”, – йдеться в коментарі.
Ключовими факторами поточної сприятливої ситуації на валютному ринку в НБУ назвали позитивну зовнішню цінову кон’юнктуру для товарів українського експорту, слабке зростання імпорту товарів та досить низькі обсяги репатріації дивідендів за кордон, а також приплив іноземного капіталу в державні цінні папери.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас