Рада ЄС удосконалює вторинний ринок для "токсичних" банківських кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ЄС удосконалює вторинний ринок для "токсичних" банківських кредитів

Кредит&Депозит
163
Рада ЄС на рівні послів ухвалила позицію щодо розвитку вторинного ринку «поганих», або «токсичних» кредитів (non-performing loans – NPLs), що надаватиме банкам кращі можливості для перепродажу таких кредитних зобов’язань третім установам або зацікавленим особам.
Про це повідомляється на сайті Європейської Ради.
«Зменшення масиву наявних «поганих» кредитів у банківському секторі та запобігання їх подальшому нагромадженню у майбутньому є важливою гарантією стабільності фінансової системи ЄС. Позиція, ухвалена сьогодні Радою ЄС, створює чітке регуляторне поле для купівлі та обслуговування «поганих» кредитів, результатом чого буде розвиток ефективного вторинного ринку. Це є ключовим фактором у зміцненні банківського союзу ЄС», – зазначив представник Головування Європейської Ради, міністр фінансів Румунії Євген Теодорович.
Погоджені пропозиції передбачають гармонізацію правил, за якими некредитні організації можуть викуповувати у банків боргові зобов’язання, включаючи усунення певних перешкод для транскордонних операцій, які виходять з відмінностей у відповідному національному законодавстві різних країн ЄС.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас