НКЦПФР розробила законопроект про 2-й рівень пенсійної системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР розробила законопроект про 2-й рівень пенсійної системи

Казна та Політика
2617
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку завершила розробку проекту закону, який запроваджує в Україні пенсійну систему 2-го рівня.
Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.
Законопроект доповнює нині існуючу солідарну пенсійну систему новою, накопичувальною, в якій кожен працюючий громадянин здійснюватиме платежі на свій персональний пенсійний рахунок.
Після досягнення пенсійного віку він зможе отримувати додаткові виплати за рахунок зроблених внесків.
В разі передчасної смерті власника рахунку, гроші можуть бути в повному обсязі успадковані його нащадками.
Законопроект надає громадянину право вільного вибору авторизованого недержавного пенсійного фонду або компанії з управління активами, в яких він буде формувати свої пенсійні накопичення.
Законопроект містить суворі вимоги до механізмів інвестування грошей власників пенсійних рахунків, тобто виключно в диверсифіковані та найбільш надійні фінансові інструменти, а також обумовлює зберігання активів у найнадійніших банківських установах.
Що пропонується:
  • Встановити розмір внеску в 2% доходу громадянина протягом першого року запровадження накопичувальної пенсійної системи.
  • Протягом наступних років вони будуть збільшуватися на 1% щороку до кінцевого рівня в 10%. Зростання внесків відбуватиметься лише у випадку зростання середньої заробітної плати в Україні в розмірі не менше 5%.
  • Максимальний рівень відрахувань (10%) буде встановлений лише тоді, коли середня заробітна плата в країні перевищить нинішню на 40%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас