"Українська Біржа" перейшла на нову торгову платформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Українська Біржа" перейшла на нову торгову платформу

Фондовий ринок
470
З 1 березня “Українська біржа” (УБ) проводить торги на новій торговій платформі.
Про це повідомляє прес-служба фондової біржі.
За інформацією УБ, в січні і лютому учасники торгів провели бета-тестування нового програмного забезпечення ринку заявок, за підсумками якого торговельна система Phoenix була переведена в режим промислової експлуатації.
“В результаті першого місяця роботи програмний комплекс Phoenix версії 1.0 був інтегрований з розрахунковою інфраструктурою, внутрішніми системами обліку операцій, звітності і розкриття інформації. Інформаційна взаємодія була перевірена на реальних угодах з цінними паперами і грошовими коштами наших учасників”, — розповів директор з розвитку бізнесу “Української біржі” Олексій Сухоруков.
Поточна версія системи приймає адресні і безадресні заявки на здійснення угод з купівлі-продажу цінних паперів, а також заявки на укладення угод репо тільки через торговий термінал.
Для підключення брокерських систем інтернет-трейдингу планується використання міжнародного протоколу Financial Interexchange Protocol (FIX), який вже доступний, але працює тільки в режимі передачі інформації про ринок без можливості прийому заявок.

Довідка Finance.ua:

  • УБ заснована 15 травня 2008 провідними учасниками українського ринку цінних паперів спільно з російською фондовою біржею РТС.
  • Торги вона почала в березні 2009 року і першою запустила ринок заявок, інтернет-трейдинг, ринок РЕПО, розрахунки через центрального контрагента і строковий ринок.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас