Nord Stream 2 розраховує завершити проект до кінця 2019 року, відповідно до плану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nord Stream 2 розраховує завершити проект до кінця 2019 року, відповідно до плану

Енергетика
210
Nord Stream 2 розраховує завершити проект створення газопроводу відповідно до плану до кінця 2019 року. Представників компанії не бентежить відсутність дозволу на прокладання трубопроводу від Данії, а також те, що досі було прокладено тільки третину газопроводу.
“У нас є вагомі причини розраховувати на дозвіл в Данії, тому ми не спекулюємо на тему, скільки часу нам потрібно. У нас є замовлення, потужності, кораблі в розпорядженні. Це хороші підстави для завершення проекту в кінці 2019 року”, – заявив журналістам у вівторок представник компанії Nord Stream 2 в Німеччині Йенс Мюллер.
Представник прес-служби компанії в Німеччині Штеффен Еберт, в свою чергу, вважає, що в 2019 році робота піде значно швидше, оскільки для укладання буде “задіяно більше кораблів”. Також він розраховує на сприятливі погодні умови – влітку, як очікується, погода буде ліпшою.
Перші 800 кілометрів газопроводу проклали приблизно за вісім місяців – робота йде з серпня 2018 року. Заявки на будівництво в територіальних водах Данії та у виключній економічній зоні Данії подані в 2017 і 2018 році, дозволів щодо них досі немає, але вони будуть, запевняють в Nord Stream 2.
З Росії в ЄС газ піде по двох паралельних нитках газопроводу, загальна їх довжина складе понад 2,4 тис. км. Приймальний комплекс Nord Stream 2 розташований в Німеччині на березі Балтійського моря в Грайфсвальдській затоці, поряд з першою станцією приймання Nord Stream. Вихід з підводної частини Nord Stream 2 з’єднується з газоприймальню станцією Gascade – дочірньою компанією Wintershall і “Газпрому”.
Загальна площа комплексу 11,9 га. На станції російський газ будуть ще раз пропускати через фільтри, знижувати тиск у трубі, підігрівати газ і вимірювати. Потім його направлятимуть в газотранспортну систему ЄС – газопроводи NEL і EUGAL. EUGAL – Європейський з’єднувальний газопровід – пройде по східній території Німеччини до кордону з Чехією, по газопроводу NEL сировина буде надходити на захід. Будівництво EUGAL також планується завершити до кінця року.
Діаметр труби, по якій в ЄС піде російський газ, становить 1,15 м, підводна частина труби ховається в бетонний кожух товщиною від 6 до 11 см.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас