Автопілот Tesla навчився визначати стоп-сигнали і зміну смуги руху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автопілот Tesla навчився визначати стоп-сигнали і зміну смуги руху

Технології&Авто
193
Tesla повідомила про початок розгортання нової функцій автопілота під назвою Autosteer Stop Light Warning, яка буде попереджати водіїв про те, що автомобіль, який рухається попереду, включив стоп-сигнали.
Компанія заявляє, що це дозволить поліпшити безпеку руху.
Нововведення з’явилися в оновленні програмного забезпечення автопілота з індексом 2019.8.3. В описі сказано, що водії будуть отримувати вигулькове повідомлення і звуковий сигнал у разі, якщо їхній автомобіль рухається досить швидко при виявленні попереду сповільнення машини. Автопілот не буде використовувати гальма, а просто дасть водієві зрозуміти, що йому необхідно негайно знизити швидкість.
Нова функція використовує картографічні дані, а також систему камер, яка навчена розпізнавати червоні вогні. До кінця року має з’явитися ще одна функція, яка буде розпізнавати сигнали світлофора і знаки зупинки.
Крім того, автомобілі Tesla навчилися визначати наміри інших автомобілів міняти смугу руху. Автопілот знижує швидкість для того, щоб автомобіль міг спокійно перешикуватися на його смугу. До цього система управління Tesla реагувала на таке не завжди адекватно, її несподівані маневри називалися «фантомними гальмуваннями». Тепер, судячи з усього, інженери компанії навчили автопілот відповідним чином реагувати на сигнал повороту і рухи сусідніх машин.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас