Skoda відмовилася від будівництва нового заводу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Skoda відмовилася від будівництва нового заводу в Україні

Фондовий ринок
3654
Skoda Auto відмовилася від намірів створення нового мультибрендового заводу в Україні та розглядає для цієї мети інші майданчики в Східній і Південно-Східній Європі.
Про це повідомили в компанії “Єврокар”, коментуючи публікацію в пресі про нібито намір чеської компанії перенести складання автомобілів з України до Сербії.
Зазначається, що це рішення не пов’язане з наміром переміщення виробництва з України, тобто завод “Єврокар” продовжить збірку автомобілів Skoda.
“Skoda, визначаючи потенційне місце для нового мультибрендового заводу, скоротила вибір до чотирьох країн Східної і Південно-Східної Європи. України серед них немає”, – повідомили в компанії.
В “Єврокарі” пояснили, що питання розширення виробничих потужностей в Volkswagen Group і в Skoda Auto зокрема назріло ще кілька років тому – наразі заводи Skoda працюють зі 120%-им завантаженням потужностей, застосовуючи багатозмінний робочий режим.
“Ще в 2017 році Україну відвідав голова Skoda Auto, за результатами зустрічі якого з главою українського уряду був сформований ряд побажань до української влади в контексті розгляду України як зовнішнього виробничого майданчика для Skoda з урахуванням зручної логістики, угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, наявності підготовлених трудових ресурсів і більш низької вартості робочої сили (майже вдвічі) в порівнянні з європейськими країнами”, – нагадали в компанії.
Однак, додають в “Єврокарі”, за цей час Україною так і не були запропоновані умови, які залучили б потенційного інвестора.
“В Україні досі не працюють митні і податкові стимули для діяльності індустріальних парків, хоча відповідні законопроекти були ухвалені в першому читанні ще в 2016 році, не втілена в реальність анонсована 15-річна Стратегія розвитку ринку електромобілів, не розглянуті законопроекти для підтримки виробництва електромобілів, які внесені до порядку ще на початку року”, – констатують в компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас