У фіскальній службі нагадали, кому треба сплатити податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У фіскальній службі нагадали, кому треба сплатити податки

Казна та Політика
4249
Якщо ви припинили підприємницьку діяльність фізичної особи – підприємця, то потрібно подати декларацію про майновий стан і доходи.
Про це нагадує Фіскальна служба в своєму повідомленні на сайті.
“Фізичні особи – підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування), стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням, повинні подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за останній базовий податковий (звітний) період, в якій відображаються виключно доходи від проведення підприємницької діяльності, протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності”, – йдеться в повідомленні.
У разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням останнім базовим податковим (звітним) періодом є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.
Також у Фіскальній службі нагадують, що якщо ви викладач, що надає послуги репетиторства (не фізична особа-підприємць), то потрібно включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу.
Податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2018 рік таким викладачам-репетиторам слід подати до 2 травня 2019 року за місцем податкової адреси.

Мої Finance.ua.

  • Доходи від репетиторства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18%.
  • Також із вказаних доходів відраховується військовий збір за ставкою 1,5%.
  • Термін сплати – до 1 серпня 2019 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас