Штат Нью-Мексико зобов’язався перейти на електроенергію з відновлюваних джерел до 2045 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штат Нью-Мексико зобов’язався перейти на електроенергію з відновлюваних джерел до 2045 року

Енергетика
191
Законодавчий орган американського штату Нью-Мексико прийняв закон SB489 (Energy Transition Act), згідно з яким штат повинен перейти на використання виключно чистої, безвуглецевої електроенергії до 2045 року.
Закон також передбачає, що частка ВДЕ в постачанні електроенергії штату повинна досягти 80% до 2040 року. Документ ще має підписати губернатор штату, яка схвалює цей крок, тому в даному випадку це формальність. Нью-Мексико приєднався до штатів Каліфорнія і Гаваї, які мають намір завершити свою енергетичну трансформацію також до 2045 року.
При цьому Каліфорнія, як і Нью-Мексико, переходить на «безвуглецеву» електроенергію, що теоретично залишає простір для атомної енергетики, а ось Гаваї мають намір використовувати тільки ВДЕ.
Подібні закони розглядають й інші штати, зокрема губернатор Мінесоти Тім Уолц оголосив про план переходу штату на 100% безвуглецевої електроенергії.
Один з найамбітніших законів про чисту енергію в США на даний момент може належати Вашингтону. Закон про чисту енергію в окрузі Колумбія вимагає 100 відсотків електроенергії, що надходить з відновлюваних джерел енергії до 2032 року. Потреби в електриці мають задовольнятися завдяки сонячній енергії. Крім того, акт вимагає, щоб всі міські транспортні засоби мали нульові викиди до 2045 року.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас