Ринок праці в Україні пожвавився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок праці в Україні пожвавився

Особисті фінанси
987
Весна привела ринок праці в тонус: кількість вакансій зросла на 20% порівняно з січнем, каже Юлія Дрожжина, керівник експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу hh.ua.
Приріст спостерігався в сферах продажів, маркетингу та реклами, управління персоналом і рекрутменту. Роботодавці активно запрошують на роботу фахівців-початківців і студентів.
За рік вакансій помітно додалося в сферах “Інформаційні технології”, “Бухгалтерія, Фінанси підприємства”, “Держслужба, НГО”, “Медіа” і “Консалтинг”. А скоротилося – в рубриках “Рітейл”, “Туризм”, “Ресторанний бізнес”, “Будівництво та нерухомість”.
“У лютому активно запрошували на роботу новачків. Це може бути пов’язано з нещодавнім врученням дипломів випускникам низки вузів”, — вважає Юлія Дрожжина. Ажіотаж серед претендентів зафіксували в профгалузях “Транспорт, логістика” і “Адміністративний персонал”: “Можливо, завдяки рекламним кампаніям сервісів з доставки”, — припускає експерт.
Основний запит на нових фахівців формують роботодавці з великих міст Дніпропетровської, Харківської, Одеської, Львівської областей та Києва.
За словами в. о. голови Держслужби зайнятості Валерія Ярошенка, одна з головних проблем на ринку праці — професійний дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили. На ринку дуже не вистачає сантехніків, а система освіти випускає психологів і економістів.
“Один із шляхів подолання дисбалансу — профорієнтаційна робота з молоддю”, — каже Ярошенко.
На сайті Держслужби зайнятості сьогодні більш ніж 75 000 вакансій. З них 1700 для одних тільки швачок (на зарплату в середньому 5000-8000 грн), 655 — для слюсарів-сантехніків (5000-10 000 грн), 900 для трактористів (4500-10 000 грн). І багато з них висить не перший місяць.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас