55% всіх іноземних студентів у Польщі - українці (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

55% всіх іноземних студентів у Польщі - українці (дослідження)

Світ
1031
Серед усіх іноземних студентів у Польщі більше половини – 55% становлять українці. Крім того, серед громадян України, які зараз перебувають у Польщі, 56% – це чоловіки, а 44% – жінки.
Про це йдеться в дослідженні компанії Selectivv.
Згідно з дослідженням, Варшава, Вроцлав, Краків, Познань, Тримісто (Гданськ, Гдиня, Сопот), Люблін, Катовіце і Верхньосилезький Регіон – це місця найбільшого зосередження українців у Польщі. Водночас українці становлять 55 відсотків від усіх іноземних студентів, другою найбільшою групою є студенти з Білорусі – 8 відсотків.
У дослідженні також наголошується, що зараз в Польщі перебуває 56 відсотків чоловіків і 44 відсотки жінок. Чоловіки переважають у містах з населенням до 100 000 жителів і в менших населених пунктах, де вони складають 53 відсотки громадян України. Водночас у великих містах ситуація протилежна – більшість серед громадян України там становлять жінки – 53 відсотки і 47 відсотків чоловіків.
На думку соціологів, такий гендерний розподіл може бути пов’язаний з більшою кількістю робочих місць у сфері послуг у великих містах, що продовжує залишатися сферою діяльності жінок: в ресторанах, магазинах, косметичних салонах, в медицині, а також із зайнятістю чоловіків на фізичній роботі в менших населених пунктах – у будівництві, виробництві та рільництві.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас