В МВС назвали терміни змін правил видачі водійських посвідчень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В МВС назвали терміни змін правил видачі водійських посвідчень

Казна та Політика
13499
Нові правила отримання водійських посвідчень в Україні запрацюють з початку 2020 року. Зміни стосуватимуться, зокрема, вікових обмежень в отриманні прав і розподілу категорій водіїв.
Про це повідомив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій. Він додав, що парламент візьметься за розгляд питання після інаугурації президента, коли вщухнуть суперечки навколо законопроекту.
“У Європі є чітке розмежування категорій – професійні і непрофесійні. Якщо говорити про непрофесійні, як от легкові автомобілі, то посвідчення видають з 18 років. Для професійних категорій (наприклад, вантажівки, автобуси) – з 21 року. Те, що в деяких школах, наприклад, учні старших класів записуються на водійські курси і вчаться їздити на вантажівках – це радянський рудимент, який іще залишився. Ми очікували, що нові зміни будуть прийняті в минулому році, але процес затягнувся через бюрократичні питання. Сподіваємось, парламент візьметься за розгляд законопроекту десь у травні. Оскільки він великий, то однозначно голосування буде проходити у два етапи. Ухвалено його буде десь на початку осені і, логічно, що з початку 2020 року нові норми запрацюють”, – сказав він.
Систему штрафних балів скасовувати не будуть, пояснив Криклій. Він зазначив, що потрібно узгодити ще деякі питання з національним оператором поштового зв`язку.
“Ця європейська практика штрафних балів існує, її ніхто не скасовував. У МВС залишаються законодавчі і підзаконні акти, які ще мають бути підписані, – це спільний наказ Міністерства інфраструктури стосовно національного оператора поштового зв`язку. Питання стосується власне листів, які мають надсилатися до порушників, та ще деяких технічних документів, після прийняття яких уже можна буде казати, що система працює і є легітимною, тому оскаржувати її вже не буде мати сенсу. Орієнтовно – це травень-червень”, – пояснив керівник ГСЦ.
Днями в МВС оприлюднили законопроект про встановлення нових правил видачі водійських посвідчень, які максимально наближені до європейських норм.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас