Експерт пояснив, як нові правила авіаперевезень вплинуть на ціну квитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт пояснив, як нові правила авіаперевезень вплинуть на ціну квитків

Казна та Політика
1166
З березня в Україні набрали чинності нові правила повітряних перевезень та обслуговування пасажирів і багажу, затверджені Державною авіаційною службою. До цього діяла редакція правил, затверджена Мінінфраструктури в грудні 2012 року.
Про це пише Сегодня.
Серед нововведень – скасування норми про обов’язкове безкоштовне перевезення 15 кг багажу. Відтепер інформацію про максимальну кількість і вагу багажу буде встановлювати авіаперевізник і прописувати в правилах і договорі перевезення. Також передбачаються стягнення плати за реєстрацію в аеропорту.
В цілому така цінова дерегуляція здатна знизити мінімальну вартість квитка, зазначив авіаційний експерт Богдан Долінце.
“Норми, прописані в правилах, з одного боку, дали можливість авіакомпаніям сформувати більш гнучкі тарифи. Таким чином вони зможуть формувати пакети послуг відповідно до потреб ринку, додаючи або зменшуючи їх кількість, що дозволить зменшити кінцеву вартість квитка. З іншого боку, компанії при цьому можуть почати більше заробляти”, – зазначив він.
А ось вартість “преміум”-пакету з великим набором послуг, навпаки, може збільшитися, попереджає фахівець.
“Пасажирам, які раніше користувалися різними додатковими послугами і звикли до вищого рівня комфорту, швидше за все, доведеться платити більше. Оскільки зменшення витрат в цілому на пакет перельоту буде компенсуватися збільшенням вартості окремих послуг, які можуть додаватися”, – припускає Долінце.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас