Cкільки потрібно працювати "на бігмак" в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cкільки потрібно працювати "на бігмак" в Україні

Особисті фінанси
2519
Українець, який отримує середню зарплату, може заробити на бігмак (54 грн) за 50 хвилин. Сьогодні розповіли, що такий індекс використовують у багатьох країнах світу, враховуючи, що коштує сендвіч по-різному.
В Україні розкид між найбільш високооплачуваними і найбільш низькооплачуваними професіями приблизно дорівнює 6,5 разів. Так, авіатори на бігмак зароблять рацюють за 12 хвилин, а листоноша, наприклад, за півтори години.
Виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин стверджує, що льотчиків в країні лише кілька тисяч, тому потрібно вираховувати за масовими професіями. Так, найбільш високооплачуваними вважаються банкіри й айтішники, які в підсумку витрачають стільки ж часу на бігмак, як і ті, хто працює на мінімальній зарплаті в Євросоюзі. А середній українець повинен працювати близько 50 хвилин, що в 1,5 разу менше, ніж мінімально допустимо за мірками Західної Європи.
Низькооплачувані бюджетники, наприклад, медики, працівники культури і т. д., повинні працювати в рази більше.
Пендзин вважає, що середня погодинна зарплата, розрахована Держстатистики, правильно відображає заробітки в бюджетній сфері, промисловості і частково в банківському секторі.
“В IT-секторі реальні доходи набагато вищі, бо багато програмістів оформлені як підприємці. Також в 2-3 рази занижені заробітки в агросекторі і сервісі. Тому реальна картина більш райдужна для громадянина і менш райдужна для держави“, — роз’яснив Пендзин.
HR-експерт rabota.ua Тетяна Пашкіна розповіла, що погодинно працюють люди з гнучким графіком роботи: оператори контакт-центрів, вантажники, працівники громадського харчування. У загальній кількості працівників це близько 10%, інші мають тверді оклади, плюс премії, бонуси.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас