Демонтаж нестабільних конструкцій "Укриття" в Чорнобилі оцінили в 2,5 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Демонтаж нестабільних конструкцій "Укриття" в Чорнобилі оцінили в 2,5 мільярда

Казна та Політика
538
Державне спеціалізоване підприємство “Чорнобильська АЕС” оголосило тендер на демонтаж нестабільних конструкцій об’єкта “Укриття” (старого “саркофага” над зруйнованим четвертим блоком станції) з очікуваною сумарною вартістю в 2,547 мільярда гривень.
Про це свідчать дані в електронній системі закупівель ProZorro.
Кінцевий термін подачі тендерних пропозицій – 15 квітня, аукціон відбудеться 21 травня, термін надання послуг – 20 грудня 2023 року.
Над старим об’єктом “Укриття” був насунутий новий безпечний конфайнмент (НБК), будівництво якого почалося ще у 2012 році після масштабних підготовчих робіт на майданчику. Через великі розміри НБК його довелося будувати двома частинами, які були підняті і успішно з’єднані в 2015 році.
Усередині арки НБК встановлений кран для демонтажу наявного старого “Саркофага” і залишків четвертого енергоблоку. НБК має проектний термін експлуатації 100 років. Його будівництво обійшлося в 1,5 млрд євро.
Зараз на промисловому майданчику ЧАЕС тривають пусконалагоджувальні роботи, індивідуальні та комплексні випробування обладнання та технологічних систем нового безпечного конфайнмента.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас