У Китаї розробляють безпілотник-супутник на сонячних батареях (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї розробляють безпілотник-супутник на сонячних батареях (фото)

Технології&Авто
301
Китайська корпорація аерокосмічної науки і промисловості (CASIC) займається розробкою безпілотного літального апарату на сонячних батареях для забезпечення екстреного зв’язку і тривалих спостережень за земною поверхнею з великої висоти.
Про це повідомила в понеділок, 18 березня, газета China Daily.
За даними видання, нова технологія вже майже готова, розробка перебуває на стадії проведення експериментальних польотів. Передбачається, що безпілотник зможе підніматися в стратосферу на висоту більшеніж 20 км, тобто набагато вище від шарів атмосфери, використовуваних для комерційних авіаперевезень.
Очікується, що його можна буде використовувати без перерви як мінімум тиждень. У денний час апарат безперебійно живиться сонячною енергією, оскільки політ постійно проходить вище від рівня хмар.
Як зазначається, апарат, на якому буде встановлюватися спеціальне обладнання, призначений для низки завдань, зазвичай виконуваних за допомогою супутників, в тому числі для забезпечення телекомунікацій, телефонії та виходу в інтернет. Він буде використовуватися людьми, що перебувають у віддалених куточках планети, зокрема, на островах і в горах.
Відомо, що безпілотник виготовлений з легких композитних матеріалів, має стандартизовану конструкцію і може застосовуватися з мінімальними витратами. Як повідомили розробники, в 2018 році корпорація провела в повітрі вже більш ніж 100 випробувань цієї нової технології.
У Китаї розробляють безпілотник-супутник на сонячних батареях (фото)
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас