Британські депутати заборонили вихід з ЄС без угоди з Брюсселем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські депутати заборонили вихід з ЄС без угоди з Брюсселем

Світ
485
Палата громад Великобританії проголосувала за заборону виходу Великобританії з ЄС без укладення угоди з Брюсселем. Ініціативу прем’єр-міністра Терези Мей підтримали 321 депутат, 278 виступили проти неї.
Голосування проходило у вільному форматі: партії не давали своїм членам рекомендації, за що віддати свій голос.
Перед цим британський парламент прийняв поправку, згідно з якою Лондон за будь-яких обставин повинен відмовитися від Brexit в разі відсутності угоди з Брюсселем.
У початковій версії пропозиції Терези Мей формулювання було м’якшим. Зокрема, йшлося про те, що 29 березня 2019 року – дата, на яку заплановано вихід Великобританії з ЄС – Brexit без угоди не можна провести.
Сьогодні британським депутатам належить визначити, чи хочуть вони відкласти терміни виходу з Євросоюзу чи ні. За словами Мей, мова піде лише про невелике перенесення термінів Brexit, причому цей варіант буде актуальним, якщо в парламенті протягом березня зможуть схвалити угоду з ЄС.
Якщо члени парламенту підтримають перенесення термінів, то прем’єр-міністр повинна буде звернутися до ЄС з офіційним проханням про продовження терміну дії статті 50 Лісабонського договору, що визначає процедуру виходу членів ЄС з союзу. Потім 27 країн ЄС повинні одноголосно вирішити, чи потрібно продовжити терміни Brexit.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас